Час не на боці Путіна — The Economist

Остання заява Володимира Путіна про часткову мобілізацію і ядерний шантаж у бік України і Заходу свідчать не про його силу, а про паніку.

Час не на боці Путіна - The Economist
Час не на боці Путіна - The Economist

Про це йдеться в матеріалі The Economist.

Як пише видання, резервістів не потрібно вчити стріляти прямо, але вони все одно потребують тренувань, щоб працювати з новою екіпіровкою та місцевими умовами. Якщо розгорнути надто рано, вони масово загинуть. Вони можуть бути розміщені в існуючих, виснажених підрозділах. Це полегшило б Росії захищати свої лінії, хоча, ймовірно, не здійснювати нові наступальні операції. Вона не має достатньої зброї для більшої сили вторгнення, не в останню чергу тому, що так багато її солдатів покинули свої гармати та танки, коли тікали від нещодавнього наступу України. Пройдуть місяці, перш ніж «часткова мобілізація» Путіна істотно змінить ситуацію.

Це дає Україні вікно можливостей. Його західні прихильники повинні збільшити постачання озброєння, включно з ракетами більшої дальності. Найкраща зброя НАТО не повинна використовуватися для нападу на саму Росію, але частини України, які Росія збирається незаконно анексувати, не повинні бути заборонені. Захід також повинен більше навчати українських військових. У країні є багато високомотивованих потенційних захисників, але поки що лише Британія пропонує базову підготовку для великої кількості людей. Інші члени НАТО повинні негайно приєднатися, можливо, розподіливши роботу так, щоб один союзник зосередився на протиповітряній обороні, інший на артилерії тощо. Чим більше території Україна зможе відвоювати до того, як прибуде російське підкріплення, тим сильнішою буде її позиція.

Коли Путін вторгся в Україну, він думав, що це згорнеться. Це не сталося. Тепер він сподівається, що його західні прихильники, яким бракує духу на тривалу боротьбу, скоротять поставки зброї та змусять Україну вимагати миру. Вони не повинні. Путін намагається продемонструвати силу, тому що він ослаблений, і російський народ починає це відчувати. Україна має зберегти динаміку на полі бою. Мир настане, коли громадяни Росії зрозуміють, що Путін програє і не може виграти.

Рекомендовані публікації