Зеленський розчарований відмовою Ізраїлю надати Україні системи ППО

Президент Володимир Зеленський висловив обурення позицією Ізраїлю, який не надає Україні системи протиповітряної оборони. Про це він заявив в інтерв’ю французьким ЗМІ.

Зеленський розчарований відмовою Ізраїлю надати Україні системи ППО
Зеленський розчарований відмовою Ізраїлю надати Україні системи ППО

«Я не знаю, що трапилося з країною Ізраїль, я в шоці, я не розумію, чому не можна було дати нам протиповітряну оборону… Ізраїль зі зброї нічого не дав, це недостатньо, це нуль. Розумію, у них складна ситуація щодо Сирії, Росії, але я дзвонив двом керівникам, двом прем'єр-міністрам Ізраїлю та просив дати ППО, вони говорили, що вони захищають свої землі», — зазначив Зеленський.

Він нагадав, що Ізраїль допомагали будувати вихідці з України, і зараз там проживає мільйон українців. Зеленський переконаний, що на позицію керівництва Ізраїлю дуже впливають переговори з Росією.

«І коли я знаю, що громадська думка в ізраїльтян на боці демократії та на боці України, то, звичайно, якщо вони бояться нам дати ті чи інші технології зі зброї, то, вибачте, у чому питання щодо ППО? Це — оборона, вона проти ракет, які летять на наших людей», — сказав Володимир Зеленський.

Президент закликав країни, які виробляють системи протиповітряної оборони, допомогти Україні закрити небо від російських ракет. Це, на переконання президента, дозволить українцям повернутися до країни, піти на роботу та сплачувати податки, що дасть економіці новий імпульс.