На виборах до парламенту Італії перемагає коаліція правих з партіями-прихильниками путіна

За даними екзитполів, на виборах до парламенту Італії перемагає права коаліція, яка набрала від 43% до 47% голосів. У ній є проросійські партії.

Джорджія Мелоні
Джорджія Мелоні

Про це пише Politico, передає hromadske.

Згідно з прогнозами, проведених Consorzio Opinio на замовлення телекомпанії RAI, партія Джорджії Мелоні націоналістично-консервативного спрямування «Брати Італії» набрала 24,6%.

У коаліції разом з нею партії «Вперед Італія», Сільвіо Берлусконі, а також «Ліга» Маттео Сальвіні, які відомі як відкриті союзники путіна.

RAI також прогнозує розподіл місць, який залежить від змішаної партійно-мажоритарної системи. За ним, праві партії отримують самостійну впевнену більшість в обох палатах парламенту Італії.

У нижній Палаті депутатів вони отримують 227−257 з 400 мандатів, у верхній палаті, Сенаті, праві отримують 111−131 з 200 мандатів.

Відповідно до цього, Джорджія Мелоні практично точно стане наступною прем’єркою Італії і першою жінкою на цій посаді в історії країни. Зазначимо, що попри союзників по коаліції раніше вона декларувала підтримку України у війні проти росії.