Світові запаси зерна впали до мінімуму за десятиліття через посуху та війну в Україні

Імпортери, виробники продуктів харчування та тваринники сподівалися, що доступність урожаю покращиться після того, як Україна відновила постачання зерна, а американські фермери висадили великі врожаї.

Світові запаси зерна впали до мінімуму за десятиліття через посуху та війну в Україні

Світ рухається до найменших запасів зерна за останні роки через занадто низькі постачання менших, ніж очікувалося врожаїв у великих виробників зернових, пише Reuters.

Світові запаси зерна падають, незважаючи на відновлення експорту з України.

Як зазначає агентство, імпортери, виробники продуктів харчування та тваринники сподівалися, що доступність урожаю покращиться після того, як Україна відновила постачання зерна, а американські фермери висадили великі врожаї.

Однак очікується, що Сполучені Штати, провідний у світі виробник кукурудзи, зберуть найменший урожай кукурудзи за останні три роки.

Також посуха завдала збитків європейським урожаям і загрожує майбутньому посівному сезону в Південній Америці, зазначає агентство.

Прогнози врожаю в Аргентині — третьому у світі експортері кукурудзи — вже знизилися через посушливу погоду.

До кінця врожайного 2022/23 року світових запасів кукурудзи вистачить лише на 80 днів споживання, що на 28% менше ніж п’ять років тому. За даними Міжнародної ради із зерна, це найнижчий рівень запасів із 2010/11 року.