Експерт розповів, чого очікувати після «путінських референдумів»

Після так званих путінських референдумів, слід очікувати ескалації бойових дій на території України, а також зростання протестів в рф, через мобілізацію.

 Олексій Бебель аналітик «Kyivstratpro», адвокат
 Олексій Бебель аналітик «Kyivstratpro», адвокат

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив аналітик «Kyivstratpro», адвокат Олексій Бебель.

«Цілі, які ставив перед собою в. путін та керівництво росії, розпочинаючи збройну агресію з 24 лютого, не були здобуті. Тому росія на полях війни несе втрати і програє Україні. Приклад — Харківська операція, яка була дуже успішна. Війська ворога були відкинуті на багато кілометрів, а армія рф зазнала сильні втрати в техніці та живій силі. Тому у путіна є потреба досягти хоч якоїсь перемоги. Адже ЗСУ дали путіну відсіч. Тому в рф все скочується до ситуації лютого 1917 року. Тобто може відбутися зміна влади та внутрішні протести через незадоволення ситуацією в країні», — О. Бебель.

За його словами, одна з причин проведення путінських референдумів полягаю в тому, щоб мобілізувати російське населення.

«Тобто мобілізувати навкруги тих ідей, які вона пропагує. Для цього в рф і була оголошена мобілізація. Адже цифри на референдумах вони будуть малювати, які вважатимуть за потрібне. Вони роблять це для того, щоб включити окуповані території в склад рф, як це було з Кримом у 2014 році. Виходячи з цього путін робить мобілізацію для цих земель. А також, щоб погрожувати західному світу, який знаходиться на боці України та допомагає їй у цій війні. Тож після анексії цих територій слід очікувати ескалації конфлікта, адже ЗСУ продовжать звільняти захоплені території «, — резюмує експерт.