Референдуми й тактична ядерна зброя — це шантаж і залякування кремля, — Микола Голомша

Референдуми на окупованих росіянами територіях України, погрози путіна вдарити по Україні тактичною ядерною зброєю, — все це сценарій шантажу та залякування кремля.

Микола Голомша
Микола Голомша

Так написав у Фейсбук перший заступник Генерального прокурора України у 2014 році, а нині заступник командира добровольчого батальйону Микола Голомша.

Він вважає, що немає жодних підстав до застосування ядерної зброї росією: «Ядерні удари — це не тільки нажаття путіним кнопки, а кожен ворожий військовик розуміє наслідки. Тут уже мова не може йти про відповідальність тільки путіна, — це смертна кара через вирок Міжнародного кримінального суду як для путіна, так і для кожного, хто міг би бути причетним до такого страшного злочину».

Ексзаступник Генпрокурора нагадав заяви впливових іноземних політиків (Борис Джонсон, Ліз Трасс, Джо Байден), які довели, що партнери та союзники України не сидять склавши руки після заяв путіна і прибічників про застосування ядерної зброї.

Голомша наголосив, що всі тимчасово окуповані території України залишаються українськими: «Всі окуповані території України, де ініціюються так звані референдуми — є територіями України, і відповідно до Статуту ООН ми маємо право і будемо відвойовувати свої території, як і Крим, тому точка зору гопників, яка не базується на Міжнародному і на ніякому праві прийматись до уваги не буде».

Він вважає, що оголошення часткової мобілізації у рф — це початок кінця. За його словами, в строю України біля мільйона воїнства. «І у нас, це ще не загальна мобілізація», — доповнив Голомша. Також слід зазначити, що запорука успіху сьогоднішньої війни — не кількісний склад армії, а якість і ефективність озброєння, написав заступник командира.

«Масові мітинги на росії демонструють, що прозріння, на жаль, приходить з глибинки імперії, але воно таки приходить і буде посилюватись, бо базується на природних інстинктах виживання і цінностях збереження людського життя», — підкреслив експерт.

Пропаганда москви, технологічні провокації вже не працюють у світі, вважає Микола Голомша, а російські солдати вже телефонують на гарячу лінію України з метою здачі в полон.