У Німеччині підозрюють, що витоки газу на «Північних потоках» стали наслідком диверсії

Причиною падіння тиску на обох нитках Північного потоку-1 та одній нитці Північного потоку-2 могла бути диверсія.

Витоки газу з «Північного потоку» і «Північного потоку-2» у Балтійському морі
Витоки газу з «Північного потоку» і «Північного потоку-2» у Балтійському морі

«Є два витоки на Nord Stream, один у шведській економічній зоні та один у данській. Вони дуже близько один до одного», — повідомляє німецьке видання Tagesspiegel.

Газета цитує інсайдера, залученого до підготовки аналітики для уряду ФРН і федеральної влади.

«Все говорить про те, що це не збіг, — сказало джерело. — Ми більше не можемо фантазувати про сценарії, що це не цілеспрямована атака».

За його словами, подібна атака чи диверсійний акт — процес нетривіальний і мав би бути здійснений, наприклад, із залученням сил спецназу або за допомогою підводного човна.

Видання, зокрема, припускає, що організатором диверсії могла бути рф «під чужим прапором».

дмитро пєсков, речник російського диктатора володимира путіна, також заявив, що не можна виключати жодну з версій, включно з диверсією.

«Нині не можна виключати жодного варіанту. Очевидно, що є якась руйнація труби. А що стало причиною — тут до того, як з’являться результати дослідження, виключати хоч якийсь варіант не можна», — сказав пєсков.

«Це — дуже тривожні новини. Справді, йдеться про якісь руйнування в трубі, поки незрозуміло, якого характеру. У данській економічній зоні значно впав тиск. Це абсолютно безпрецедентна ситуація, яка вимагає термінового розгляду. Ми надзвичайно стурбовані цими новинами», — додав він.

Також вимірювальні станції у Швеції та Данії зареєстрували сильні підводні вибухи в тому ж районі, де стався витік газу із газопроводів «Північний потік».

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації