Постановка референдумів дає очікуваний результат, оскільки рф готує анексії — WP

Нехтуючи міжнародним осудом і погрозами західних додаткових економічних санкцій, путін може оголосити про поглинання росією чотирьох областей — Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької — вже у п’ятницю, заявило у вівторок Міністерство оборони Британії.

Західні лідери, включно з президентомСША Джо Байденом, засудили інсценовані референдуми, які є незаконними згідно з українським і міжнародним законодавством, назвавши їх «фальсифікацією».

Москва не контролює повністю жоден із чотирьох українських регіонів ні військово, ні політично. І війна росії проти України прийняла ще один катастрофічний поворот останніми днями, оскільки оголошення путіним про часткову військову мобілізацію призвело до того, що понад 180 000 людей покинули країну, щоб уникнути потенційного призову, за даними сусідніх країн, включаючи Грузію, Казахстан і Фінляндію.

Але путін дав зрозуміти, що після анексії він вважатиме будь-який напад на російські сили на цих територіях нападом на саму росію, що потенційно виправдовує люту відповідь. Колишній президент Росії Дмитро Медведєв у вівторок повторив нещодавні погрози, що Росія може застосувати ядерну зброю.

«Мушу ще раз нагадати — для глухих, які чують лише себе. росія має право застосувати ядерну зброю в разі потреби», — написав Медведєв у своєму Telegram-каналі, додавши насмішку, що країни НАТО не втручатимуться, навіть якщо росія застосує проти України ядерну зброю.

«Безпека Вашингтона, Лондона та Брюсселя набагато важливіша для Північноатлантичного альянсу, ніж доля вмираючої нікому не потрібної України», — написав Медведєв, який нині є заступником голови Ради безпеки росії. «Заокеанські та європейські демагоги не збираються гинути в ядерному апокаліпсисі», — додав він. «Тому вони проковтнуть використання будь-якої зброї в поточному конфлікті».

У багатьох випадках референдуми проводилися під дулом зброї, коли жителів відвідували в їхніх домівках і змушували відповідати на одне запитання про приєднання до росії.

Жінка, яка проживає в місті Луганськ, регіональній столиці самопроголошеної Луганської Народної Республіки, яка контролюється кремлівськими ставлениками з 2014 року, сказала, що озброєні особи ходили від дверей до дверей і відвідували підприємства, щоб зібрати бюлетені для голосування, в яких мешканці міг поставити «так» чи «ні» на приєднання до росії. Жінка поговорила з The Washington Post на умовах анонімності через страх помсти.

Вівторок був оголошений вихідним днем ​​— школи для дітей не було — і по всьому місту встановили виборчі дільниці для тих, хто ще не мав можливості проголосувати, сказала жінка. У людей не запитували паспортних даних — лише ім’я та адресу — за словами жінки, які, на її думку, спрощували фальсифікацію результатів. Вона сказала, що деякі жителі очікують на захист, якщо вони будуть частиною ядерної Росії.


Джерело: WP