У Німеччині припускають, що обидві нитки «Північного потоку-1» непридатні для використання

Німецькі служби безпеки побоюються, що обидві нитки газопроводу «Північний потік-1» будуть непридатними для використання назавжди.

У Німеччині припускають, що обидві нитки «Північного потоку-1» непридатні для використання

Німецькі органи безпеки припускають, що три труби газопроводу в Балтійському морі Nord Stream 1 і 2 будуть непридатні для використання після ймовірних актів саботажу. Якщо їх швидко не відремонтувати, велика кількість солоної води потрапить у трубопроводи та роз’їсть їх, повідомляє Tagesspiegel.

Тим часом кризова група Федерального міністерства закордонних справ також взялася за інцидент, а кілька федеральних міністерств і Канцлерство обговорюють наслідки.

В якості першого кроку федеральна поліція посилює контроль над суверенними водами Німеччини, а їхні кораблі ретельніше спостерігають за відповідними маршрутами критичної інфраструктури. Крім того, федеральні землі мають посилити охорону прибережних районів Північного та Балтійського морів.

Подібно до Комісії ЄС, органи безпеки Німеччини та іноземна секретна служба BND припускають акт саботажу.

Через складність атаки експерти та урядові кола вважають, що її міг здійснити лише державний представник. Припущення йдуть у бік росії, але мотив незрозумілий.

Одна з теорій полягає в тому, що водолази могли закласти вибухівку в двох трубах «Північного потоку-1» і в одній із двох труб «Північного потоку-2», яка ще не працює.

Після ймовірних атак ціни на природний газ знову піднялися, йдеться в матеріалі.