Відновлення будівництва житлових комплексів «Укрбуд»: відбулася зустріч інвесторів з Максимом Микитасем

28 вересня відбулася зустріч між інвесторами комплексів Укрбуд та народним депутатом VIII скликання Максимом Микитасем, який нещодавно повернув собі юридичний контроль над групою компаній ТОВ «Укрбуд Девелопмент».

Максимом Микитась на зустрічі з інвесторами Укрбуд
Максимом Микитась на зустрічі з інвесторами Укрбуд

Про це повідомляє кореспондент i-ua.tv

Під час зустрічі сторони обговорили питання стосовно відновлення будівництва житлових комплексів «Укрбуд».

Окрему увагу на зустрічі з інвесторами було приділено ситуації стосовно того, як добудовує житлові комплекси «Укрбуду» приватне акціонерне товариство (ПрАТ) «Холдингова компанія (ХК) «Київміськбуд». За словами Максима Микитася, у нього є бажання співпрацювати з цим забудовником, але у нього багато питань до керівництва «Київміськбуду». Одне з них — взяття на себе зобов’язань, зокрема — щодо цільового використання коштів від продажу значної кількості вільних площ «Укрбуду», що були передані «Київміськбуду». Також він наголосив, що Київміськбуд не виконує свої зобов’язання перед інвесторами та президентом В. Зеленським, який пообіцяв на всю країну, що всі житлові комплекси добудує «Київміськбуд».

Максим Микитась заявив, що буде і далі проводити зустрічі з ініціативною групою інвесторів, щоб сприяти добудові житлових комплексів «Укрбуду». Він наголосив, що війна — це не привід зупиняти будівництво. Також Максим Микитась хоче вести перемовини з «Київміськбудом». Проте він підкреслив, що не буде фінансово допомагати «Київміськбуду», якщо залишиться нинішнє, непрозоре, правління компанії.

Також під час зустрічі М. Микитась відповів на питання стосовно банкрутства «Укрбуд — Девелопмент», що тримає ситуацію на контролі, і інвесторам не треба хвилюватися з цього приводу. Адже це не вплине на добудову житлових комплексів. За словами Максима Микитася, розглядається питання входження ФФС «Житло-Капітал» в якості кредитора, який представляє інтереси всіх інвесторів «Укрбуду».

В свою чергу, інвестори «Укрбуду» чекають певних кроків зі сторони керівництва КМБ для поновлення будівництва всіх житлових комплексів у найближчий час.

Нагадаємо, що інвестори «Укрбуду» запустили петицію, яку розміщено на сайті Київської міської ради, з проханням надати фінансову допомогу для добудови житлових комплексів «Укрбуду».

«З початком вторгнення росії та запровадженням воєнного стану „Київміськбуд“ втратив одне з найважливіших джерел фінансування будівельних робіт, а саме продаж вільних квадратних метрів серед населення. Це, зі свого боку, призвело до зменшення темпів будівельних робіт, а потім й до повного їхнього зупинення», — йдеться у зверненні.