Рейтинг путіна впав після оголошення мобілізації, — «Левада-центр»

Російська недержавна соціологічна організація «Левада-центр» повідомила, що рівень схвалення діяльності президента росії володимира путіна у вересні знизився порівняно з попереднім місяцем на шість відсотків.

володимир путін
володимир путін

Як вказують дослідники, якщо у серпні діяльність путіна схвалювали 83% опитаних, то у вересні — 77%, передає Радіо Свобода.

Опитування провели вже після того, як путін оголосив у росії часткову мобілізацію.

До російського вторгнення в Україну рейтинг путіна, за опитуваннями «Левади», становив близько 70 відсотків, а після початку війни зріс до рівня понад 80 відсотків, на якому залишався донедавна.

Коли респондентам пропонували самим назвати імена політиків, яким вони довіряють, рейтинг путіна впав із 44 до 40 відсотків, вказують дослідники.

«Левада-центр» зазначає, що впав рівень довіри і до інших представників влади, а також зменшилася кількість людей, які вважають, що справи в країні рухаються у правильному напрямку — у серпні таких було 67 відсотків, після оголошення мобілізації — на 7 відсотків менше.

Респонденти «Левади» також відповіли на запитання щодо ставлення до мобілізації — переважають негативні емоції: майже половина опитаних відчула тривогу чи страх, 23% - шок, 13% - обурення. При цьому 23% вказали на «гордість за росію». Серед молодих людей віком до 24 років «тривогу, страх, жах» відчули 56% респондентів.