Наші партнери мають повне право на превентивні й активні дії для захисту України, — Микола Голомша

Згідно з Міжнародними зобов‘язаннями українські партнери мають повне право на превентивні й активні дії для захисту нашої країни.

Микола Голомша
Микола Голомша

Про це повідомив Микола Голомша, перший заступник Генерального прокурора України у 2014 році, а нині заступник командира добровольчого батальйону.

У Фейсбук він прокоментував можливість ядерних ударів президентом росї володимиром путіним: «Тут уже нікуди не відкрутитись підписантам Будапештського Меморандуму, бо з його змісту однозначно витікає, що вони зобов’язані дати захист Україні, яка відреклась від другого у світі ядерного потенціалу. І видається, що і на шантаж мають правильно відреагувати підписанти».

Голомша пояснив, що у зв"язку із заявами путіна, медвєдева та інших російських пропагандистів, Україна та підписанти меморандуму мають зініціювати засідання Радбезу, та навіть Генасамблеї ООН, і «поставити росії червону карточку» на подібні натяки застосування ядерної зброї.

Також ексзаступник генпрокурора заявив, що фейкові референдуми не надають тимчасово анексованим рф українським територіям статуту росії.

«Тому Україна має повне право згідно із Статутом ООН їх відвойовувати. Наші партнери, вони ж підписанти, мають повне право на превентивні і активні дії для захисту Україн, і згідно з Міжнародними зобов"язаннями мають тримати антиядерну парасольку над Україною (що вони і роблять, в тому немає сумніву)», — додав експерт.

Саме тому, за його словами, Міжнародне відомство повинно бути найактивнішим на цьому напрямку роботи національної безпеки, а «наша інформаційна машина має поширювати саме таку думку, а не на кшталт «що коли путін буде ще більше програвати, то може застосувати».