Повідомлено про підозру інформатору рф, який погрожував вбивством керівнику Луганщини

За даними слідства, протягом лютого-березня 2022 року чоловік збирав інформацію про розташування особового складу, військової техніки, фортифікаційних споруд, а також озброєння Збройних Сил України на території міст Рубіжне та Сєвєродонецьк.

Повідомлено про підозру інформатору рф, який погрожував вбивством керівнику Луганщини

Відомості у вигляді текстових повідомлень, фото-, відеоматеріалів він надсилав через мобільні месенджери представникам рф.

Також задокументовано, що чоловік неодноразово надсилав керівнику Луганської обласної ВЦА повідомлення з погрозами вбивством з метою припинення ним повноважень та обов’язків з протидії військовій агресії з боку рф.

На початку квітня правоохоронці затримали особу, в його мобільному телефоні зафіксовано речові докази — листування з представниками рф, а також погрози керівнику Луганщини.

За процесуального керівництва Луганської обласної та Сєвєродонецької окружної прокуратур чоловіку повідомлено про підозру у наданні допомоги в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану та погрозу вбивством службовій особі з метою припинення її діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 350 КК України). Наразі до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.