США створить у ФРН окремий командний центр, щоб контролювати постачання зброї до України: подробиці

Міністерство оборони США планує розмістити у ФРН командний центр для контролю та управління заходами підтримки України, яку надає американська влада, а також їхні союзники з ЄС та НАТО.

План щодо розміщення командування підготував Каволі
План щодо розміщення командування підготував Каволі

Про це повідомляє газета The New York Times з посиланням на джерела у військових та урядових колах США.

У публікації сказано, що військове керівництво США хоче встановити контроль за постачанням та підготовкою українських військових.

Автор матеріалу додав, що відповідний план був підготовлений головою європейського командування США та головнокомандувачем об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Крістофером Каволі.

«Пентагон готується ретельно стежити за тим, як США та їхні союзники тренують та постачають українських військових, що відповідає заявам офіційних осіб про довгострокове завдання адміністрації Байдена щодо підтримки України», — пише видання.

За інформацією газети, до реалізації плану буде задіяно близько 300 осіб, яких розмістять у європейській штаб-квартирі армії США у Вісбадені.

Нове командування, так само, як і зобов’язання Пентагона надати Україні понад 16 мільярдів доларів військової допомоги, свідчить про те, що Сполучені Штати очікують загрози з боку росії по відношенню до України та її сусідів упродовж багатьох років, заявили нинішні та колишні високопосадовці США.

Нове командування, яке підпорядковуватиметься генералу Каволі, виконуватиме рішення, прийняті Контактною групою з питань оборони України (так званим «форматом Рамштайн»): коаліцією з 40 країн, яку Міністерство оборони створило після російського вторгнення для задоволення потреб і запитів України. Міністри оборони країн-членів зустрілися цього тижня в Брюсселі.