рф може атакувати аеропорти у Польщі

Американський сенатор з комітету з розвідки Марко Рубіо припускає, що після низки поразок російської армії на полі бою президент рф володимир путін може віддати наказ атакувати місця розподілу військової допомоги Україні. Зокрема, це може торкнутися навіть аеропортів у Польщі.

президент рф володимир путін
президент рф володимир путін

«Якщо він (путін .) вирішить, наприклад, що озброєння НАТО, озброєння Європи й озброєння США для України не просто призведе до того, що він програє війну, але й підірве його контроль над владою… цілком можливо, що він може в кінцевому підсумку завдати удару по деяких з цих місць розподілу, через які надходять ці постачання, в тому числі всередині Польщі», — пояснив Рубіо.

За словами сенатора, можливість атаки на території країни НАТО, наприклад, на якийсь аеропорт в Польщі, хвилює його більше, ніж можливість ядерного удару, про який багато хто зараз говорить.

Однак Рубіо не може уявити сценарій, за яким путін виграє війну проти України.

Він додав, що тепер у російської армії є два варіанти наступних дій: намагатися утримувати територію, яку вже захоплено, і це може тривати роками, або продовжувати відступати.


Джерело: cnn