Президент Болгарії Радєв виступив проти прискореного вступу України до НАТО

Президент Болгарії Радєв виступив проти прискореного вступу України до НАТО, заявивши, що це має статися лише після врегулювання конфлікту між Україною та росією.

Румен Радєв
Румен Радєв

Про це повідомляє BNR із посиланням на відповідь пресслужби Радєва.

«Глава держави Румен Радєв не підписався під повним текстом декларації, прийнятої деякими країнами Східної Європи щодо членства України в НАТО. Президент підтримує інші позиції, які містяться у документі», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у представництві президента зазначили, що Болгарія є підписантом декларації саміту НАТО в Бухаресті 2008 року про майбутнє приєднання України до НАТО, але ця декларація «була ухвалена за абсолютно інших умов безпеки».

«Військові дії на території України сьогодні вимагають, щоб її членство в Альянсі обговорювалося у повному складі Північноатлантичної ради та не призводило до ризику прямого залучення у війну країн НАТО», — зазначає видання.

Відтак у пресслужбі Румена Радєва наголосили, що вступ України у НАТО має розглядатись після врегулювання конфлікту з росією.

«Рішення про вступ України до НАТО має ухвалюватися лише після вироблення чітких параметрів мирного врегулювання конфлікту між росією та Україною, які мають бути прийняті та реалізовані обома супротивними державами», — наводить BNR позицію болгарського президента.


Джерело: BNR