ЄС планує навчити близько 15 тисяч українських солдатів

Держави-члени ЄС останніми тижнями на робочому рівні домовилися про те, що до 15 тисяч українських військових мають пройти навчання за межами України в якомога стислі терміни, щоб зробити українську армію більш ефективною.

ЄС планує навчити близько 15 тисяч українських солдатів

Про це пише німецьке видання Der Spiegel.

«За словами дипломатів, які брали участь у переговорах, 3000 українських військових мають пройти спеціальну підготовку, наприклад тактико-бойову підготовку для командирів або курси для інженерів», — йдеться у матеріалі.

За даними видання, плани місії, які глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель запропонував лише наприкінці серпня, мають бути визначені вже в середині жовтня, і навіть, за словами європейських дипломатів, все може піти дуже швидко.

У тексті наголошується, що досі окремі країни ЄС навчали українців двостороннім проєктам. Наприклад, Бундесвер у Німеччині готував команди для систем озброєння, поставлених Берліном, зокрема «Panzerhaubitze-2000» або танків Gepard. Додатковий персонал зараз проходить навчання в різних місцях для роботи з цими та іншими німецькими системами.