Проти кожного нардепа від ОПЗЖ треба відкрити карну справу — Віктор Шишкін

За виступи та голосування нардепів від ОПЗЖ треба відкрити кримінальну справу, адже вони агітували за ворога.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv розповів суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

«В нас війна і вся законотворча діяльність має бути підпорядкована цьому стану. Наскільки тут є шлагбаун до деяких радикальних дій з боку Конституції? По-перше Конституцію в нас ніхто не читав та не трактував нормальним чином. Крім того, КСУ на сьогоднішній день не є Конституційним. Проте я за радикальне відношення до депутатського корпусу і до всіх інституцій, які є ворожими нашій державі. Це політичні партії, релігійні організації, клуби та інші утворення. Якщо хтось агітує за ворога, то це підпадає під 111 статтю. Як приклад, можна взяти Великобританію, яка була воюючою державою у Другій світовій війні. Там були заборонені цілі інституції, зокрема партія Мослі, який пропагував ідеї на користь Гітлера. І коли бомби Гітлера падали на Лондон, то Мослі опинився у в’язниці. Тому вже зараз ми маємо позбавити мандатів нардепів. Зокрема, Медведчука, Рабиновича, та інших, які агітували за ворога», — каже В. Шишкін.

За його словами, для цього є 81 ст. Конституції України, де зазначено, що повноваження депутатів припиняються достроково, якщо в силу вступає обвинувачуваний вирок, щодо них.

«Тож проти кожного нардепа від ОПЗЖ можна відкрити карну справу. Чому б за їхні всі виступи та голосування не можна відкрити проти них кримінальну справу. Є стаття за використання політичного впливу. А депутат є носієм політичного впливу. Тому треба читати Конституцію, а не казати, що вона не дозволяє притягнути до відповідальності нардепів», — резюмує експерт.