В Україні під час війни процвітає російський бізнес — Національна Асамблея України

Російський бізнес продовжує працювати в Україні під час війни.

Іван Пєтухов
Іван Пєтухов

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив голова правління ГС «Національна Асамблея України» Іван Пєтухов.

" В Україні продовжує працювати Альфабанк Фрідмана. По всьому світу Україна вимагає, щоб російські компанії були під санкціями, а в нашій країні він процвітає. Російська компанія Київстар працює на нашому ринку. Зокрема, треба подивитися, як цей національний оператор потрапив на український ринок. Голова ради директорів Київстара є радником в економічній раді президента. Тобто представник російського бізнесу працює інвестиційним радником президента. Крім того, в Україні продовжують працювати сотні компаній, власниками яких є громадяни рф. Це доступна інформація. Тому в мене питання, ми воюємо на один фронт чи на два? Тому нам треба боротися з цими гнидами", — каже І. Пєтухов.

В свою чергу офіцер ЗСУ, доброволець Сергій Горбаченко заявив, що СБУ працює на підрив економіки України та на деморалізацію.

«Тому треба переводити економіку на військові рейки. Там потрібна контррозвідка з новим функціоналом», — підкреслив С. Горбаченко.

В свою чергу суддя конституційного суду у відставці Віктор Шишкін, зазначає, що згідно Конституції в країні можна створити допоміжні та контролюючі органи.

" Можемо брати історичний досвід будь — якого режиму. Під час Другої світової війні Сталін не довіряв Берії, тому була створена контррозвідка «Смерш», це була структура Міноборони. Україна також може створити окрему структуру. Хто здав Херсон? СБУшник, а де він сьогодні сидить? Десь за кордоном. Ми не знаємо, чому застрілився очільник СБУ Кіровоградщини та що відбувається з очільником Харківщини. У нас сьогодні не працює ні Конституція, ні закон", — резюмує Віктор Шишкін.

Рекомендовані публікації