Уряд заявляє, що готовність до опалювального сезону — 90%

Наразі стан готовності житлових будинків і теплових мереж уряд оцінює в майже 90%.

Уряд заявляє, що готовність до опалювального сезону — 90%

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль, передає ВВС.

Також, за його словами, Україна продовжує накопичувати необхідні для проходження опалювального сезону ресурси.

«Зараз у наших підземних газосховищах маємо майже 14 млрд кубів газу. Розраховуємо також на додаткові обсяги імпортного газу від наших партнерів. Про це говорили зі США, Великою Британією, Норвегією. Стосовно вугілля. Накопичили близько 2 млн тонн. До старту опалювального сезону будемо заповнювати всі наявні в Україні склади», — заявив він на засідання уряду.

Додатковим ресурсом в наступному опалювальному сезоні буде деревина. «Уряд уже виділив обласним військовим адміністраціям 562 млн грн субвенції на закупівлю деревини. Йдеться насамперед про прилеглі до зони бойових дій регіони», — заявив прем'єр.

Також, за його словами, продовжується робота над захистом критично важливих об’єктів та накопиченням запасів альтернативних джерел енергії на той час, поки триватимуть аварійні ремонтні роботи. «Держава закуповує мобільні котельні та генератори. Частину засобів отримуємо як гуманітарну допомогу від наших партнерів», — каже Шмигаль.

Читайте також


Повного блекауту в Україні не буде, але світло можуть вимикати на 16 годин — Олег Попенко

Чиновники не обіцяють легкої зими українцям. Адже зруйнована ракетними обстрілами енергосистема відновлена лише на 7%. Чому сотні мільйонів гривень «Укренерго» осіли в приватних кишенях, куди йдуть кошти від збільшення тарифів на електроенергію та чи будуть українці сидіти в темряві без світла, опалення та води, журналісти спитали у голови Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенко.