Арештовано товарні знаки офшорної компанії російського олігарха на суму понад 2 млрд грн

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешт на товарні знаки загальною вартістю понад 2 млрд грн, які належать компанії російського олігарха, зареєстрованій на Кіпрі, та використовувались українським банком під час виведення активів за межі України.

Арештовано товарні знаки офшорної компанії російського олігарха на суму понад 2 млрд грн

Банк російського олігарха входить в п’ятірку найбільших за розміром власного капіталу. За даними слідства, група осіб, яка контролює діяльність кіпрських компаній та приватного банку в Україні, заздалегідь розробила план виведення активів банку під виглядом виплати роялті за використання торгових знаків.

Менше ніж за рік використання цих знаків приватним банком в Україні на адресу кіпрського нерезидента сплачено понад 248 млн грн.

При цьому задіяні банки та компанія-нерезидент пов’язані між собою єдиними бенефіціарними власниками, яким підконтрольні їх службові особи.

За цим фактом колишнім голові та виконувачу обов’язків голови правління приватного банку в Україні повідомлено про підозру. Їм інкриміновано умисне ухилення від сплати податку з доходу нерезидента на загальну суму 18,3 млн грн (ч.ч. 2, 3 ст. 212 КК України).