Байден і Шольц попередили путіна про наслідки використання ядерної зброї

Президент США Джо Байден провів годинну телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Темою розмови лідерів стала війна в Україні. Про це повідомляє Білий дім та уряд Німеччини.

володимир путін
володимир путін

За повідомленням Білого дому, лідери осудили спроби росії анексувати території України та висловили готовність вжити заходів для притягнення росії до відповідальності. Також вони виступили за безпекову та економічну підтримку України. Лідери оговорили і ситуацію на енергетичному ринку та забезпечення надійних і доступних за ціною поставок енергоносіїв.

За інформацією прес-служби німецького уряду, лідери обговорили підготовку до наступних зустрічей G7 та G20, де у тому числі буде йтися про подальше реагування на війну рф проти Україні.

«Федеральний канцлер і президент США погодилися, що недавня анексія рф українських територій є масовим порушенням принципів статуту ООН і має розглядатися як спроба насильницького захоплення чужої території і ніколи не буде ухвалена», — сказано в повідомленні.

Лідери впевнені, що оголошення так званої «часткової» мобілізації в росії це серйозна помилка і «це ще раз засвідчило, яку гірку ціну доводиться платити російським громадянам за прорахунки путіна».

«Співрозмовники також розкритикували останні ядерні погрози москви як безвідповідальні та погодилися, що такий крок буде мати екстраординарні серйозні наслідки для росії», — йдеться у повідомлення німецького уряду.