«Рамштайн-6», свідчить про те, що Європа бачить моральну деградацію рф — експерт

Результати «Рамштайну-6», який проходить в Брюсселі, свідчить, що Європа бачить моральну деградацію росії.

Володимир Пилипенко
Володимир Пилипенко

Про це під час ефіру заявив народний депутат VI-VII скликань, керівник Українського центра соціально-правових досліджень Володимир Пилипенко.

«На фронті росіяни не можуть добитися успіху. Відповідно, вони використовують зброю проти мирних українців, щоб їх залякати. Але нічого крім злості, росіяни не отримають. Те, що зараз відбувся Рамштайн -6, свідчить, що Європа бачить моральну деградацію росії, яка здійснює агресивну війну. Саме тому на Рамштайні- 6 ухвалили рішення надати більше зброї. Особливо ППО. Для нас це має дуже велике значення. Оскільки влада постійно говорить про те, що ми не можемо самостійно захиститися від того арсеналу ракет, який є у рф. Тому для НАТО до ЄС, ці бездумні обстріли стали певним сигналом для активізації допомоги Україні, зокрема військової. Тому Рамштайн-6 відчув те, що відбувається сьогодні і починає передавати нам ППО та різне озброєння», — каже В. Пилипенко.

За його словами, ленд-ліз це опція, яку може отримати Україна вже з 1 жовтня, але за ленд-ліз потрібно платити.

«Це оренда. Тому ми повинні будемо сплачувати за техніку, яку нам дадуть. Поки що США передають нам озброєння, на яке вони особисто виділяють власні кошти. Тобто ми не зобов’язані їм будемо повертати кошти чи оплачувати платежі. Ленд-ліз вже фактично відкритий. Але краще поки що кошти направляти на інші галузі економіки для того, щоб підтримувати Україну», — резюмує експерт.