Експерт розповів, чи почнеться в рф громадянська війна

Після перемоги України в росії може початися війна за розподіл ресурсів.

Володимир Пилипенко
Володимир Пилипенко

Про це під час ефіру заявив народний депутат VI-VII скликань, керівник Українського центра соціально-правових досліджень Володимир Пилипенко.

«Чи можлива в росії війна між громадянами однієї держави? Схиляюсь до думки, що там можливий бунт, а не війна. Він може початися в приватних арміях, які вони настворювали на шкоду собі. Це армія ЧВК „Вагнер“, тік-токера Кадирова. Між ними може бути війна за розподіл ресурсів після перемоги України. Також можуть бути бунти між народами, які проживають в росії. Маю на увазі Інгушетію, Дагестан, Татарстан та іншими народами, які будуть боротися за своє право самовизначення для того, щоб створити свою окрему державу, але за умови та наявності певних лідерів. Якщо цього не буде, то слід очікувати бунт та війну між приватними арміями», — каже В. Пилипенко.

За його словами, є небагато факторів, які можуть стати спусковим гачком для протестів.

«Адже немає світла чи газу — їм підходить. Немає соцвиплат, зарплат — їм підходить. Їхні люди гинуть на фронті в Україні, а вони отримують лади та виплати. При цьому росіянам вже немає чим воювати. Тому не виключено, що мобілізовані можуть влаштувати бунти, які потім переростуть у протести. Може повторитися історія, коли 100 років тому велика армія російської імперії фактично гнила в окопах, а потім повернулася та влаштувала бунт проти царя. Тоді почнеться розподіл територій і бойові дії можуть перенестися на територію рф», — резюмує експерт.