SpaceX більше не може фінансувати роботу Starlink в Україні

У SpaceX заявили, що компанія не може більше фінансувати роботу Starlink в Україні.

Starlink
Starlink

Компанія Ілона Маска SpaceX у вересні надіслала листа до Пентагону, де повідомила, більше не може продовжувати фінансувати роботу супутникового зв’язку Starlink в Україні.

Про це пише CNN 13 жовтня із посиланням на отримані документи.

У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Starlink в Україні.

Як стверджує компанія, на оплату послуг потрібно понад 120 мільйонів доларів США до кінця цього року та близько $ 400 млн за наступний рік.

«Ми не в змозі надалі дарувати термінали Україні або фінансувати існуючі термінали протягом невизначеного періоду часу», — написав Пентагону директор з державних продажів SpaceX у вересневому листі.

Серед отриманих документів також є раніше невідомий прямий запит, який у липні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний надіслав Ілону Маску щодо додаткових майже 8000 терміналів Starlink.

Залужний високо оцінив «виняткову корисність» супутникового зв'язку Starlink і сказав, що українські військові розгорнули близько 4000 терміналів. Проте близько 500 одиниць знищуються під час бойових дій щомісяця.


Джерело: CNN