Олександр Білецький назвав народи рф, які можуть вплинути на процес розпаду росії

У програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv Олександр Білецький розказав, які регіони потенційно можуть просиналізувати про те, що процес розпаду російської імперії вже розпочався.

Олександр Білецький у програмі "Точка зору"
Олександр Білецький у програмі "Точка зору"

Останні рішення поважних міжнародних організацій щодо невизнання референдумів на окупованих територіях і фактичне визнання росії терористичною державою відкривають сторінку нової реальності для всього євразійського геополітичного простору. Тільки розчленування й подальша дезінтеграція цієї імперії може дати спокій всьому світу й дозволити створити нормальні умови для цивілізаційного розвитку на євразійському континенті.

Про це в новому випуску 14 жовтня поговорили з військово-політичним експертом Олександром Білецьким. Він пояснив, що наразі геополітичним центром став Київ, натомість москва втратила цей «титул»:

«Ця війна дуже сильно змінила геополітичний розклад, національний розклад. Вони (росіяни, — ред.) живуть поняттями, сенсами 19 століття. Все це абсолютна дикість для сучасного світу».

Проте гість програми заявив, що з іншого боку «стіни» між росією та Україною все виглядає трошки інакше.

«Люди, які живуть за залізною завісою, які повністю обмежені, для яких немає альтернативних джерел інформації, вони навряд чи усвідомлюють, що насправді відбувається», — розказав про російське суспільство Білецький.

Він розказав, які народи фактично можуть відділитися від росії: «Це північний Кавказ. Це напевно все-таки Дагестан. Можливо, Калмикія. Я думаю, що це Поволжя. Фактично там такі націєтворчі процеси відбуваються постійно. Чиниться опір, почалися речі абсолютно прямої дії. Серйозні для росії речі відбуваються в регіонах. Потрібна „розкачка“. А ці процеси вже пішли. У них ця дискусія зараз дуже активна. Вони дуже чітко усвідомлюють ризики».