Червоний Хрест запросив негайний доступ до військовополонених

У Міжнародному комітеті Червоного Хреста заявили, що вони готові відправитись в Оленівку, де утримують українських військовополонених.

Червоний Хрест запросив негайний доступ до військовополонених

У Міжнародному комітеті Червоного Хреста (МКЧХ) відповіли на вимогу керівництва Офісу президента України — найближчими днями направити свою місію до колонії в Оленівці, де утримують українських військовополонених. У комітеті заявили, що вони готові та попросили надати їм негайний і безперешкодний доступ до всіх військовополонених.

Відповідну заяву опублікували на сторінці МКЧХ.

«Ми поділяємо розчарування у зв'язку з відсутністю у нас доступу до всіх військовополонених. Ми працюємо з лютого, щоб отримати доступ до перевірки умов утримання та поводження з військовополоненими та інформувати їх сім'ї про їх близьких. Ми змогли відвідати сотні військовополонених, але є ще тисячі, яких ми не змогли побачити», — написали представники Червоного хреста.

У МКЧХ заявили, що не можуть силою прорватися до полонених.

«Ми хочемо підкреслити, що наші команди готові на місцях — і були готові протягом декількох місяців відвідати виправний заклад в Оленівці і будь-яке інше місце, де утримуються військовополонені. Однак, крім надання доступу високопоставленими посадовими особами, для цього потрібні практичні заходи на місцях. Ми не можемо силою потрапити в місце утримання під вартою, куди нас не впустили», — додали в організації.

МКЧХ додали, що просять надати негайний і безперешкодний доступ до всіх військовополонених.

Нагадаємо, 13 жовтня керівництво Офісу президента поставило вимогу Міжнародному комітету Червоного Хреста (МКЧХ): найближчими днями направити свою місію до колонії в Оленівці, де утримують українських військовополонених.