Зеленський закликав українців обмежити споживання електрики

Президент Володимир Зеленський закликав українців 16 жовтня економити електроенергію, особливо у години пікових навантажень, тобто увечері.

Зеленський закликав українців обмежити споживання електрики

Про це глава держави сказав у своєму традиційному відеозверненні.

За його словами, через російський ракетний терор у деяких містах і районах України доводиться обмежувати постачання електрики, щоб стабільно працювала вся система.

«Але такі стабілізаційні відключення можна буде не робити, коли ми всі в Україні свідомо ставитимемось до свого споживання у пікові години. Це невелика річ для побуту кожної людини, однак дуже вагома в межах усієї енергосистеми України», — сказав президент.

Зеленський поставив у приклад мешканців Чернігівської області, які цієї суботи обмежили своє споживання електрики на 20%. А загалом у країні в середньому споживання електрики зменшилося на 10%. Київ та область — тільки на 7%.

«Будь ласка, зробіть більше, якщо маєте таку змогу. Від 17:00 до 23:00 маємо скоротити наше споживання електрики. Це такий крок, який разом з іншими забезпечить поразку для російських терористичних планів», — закликав він.