Україна стала найнебезпечнішою країною у світі через російське вторгнення

Україна, через розв’язану росією на її території війну, потрапила в топ найнебезпечніших країн світу в 2022 році за версією Global Risk Assessment.

Найнебезпечніші країни світу в 2022 році
Найнебезпечніші країни світу в 2022 році

Про це свідчать дані щорічного рейтингу Global Guardian.

Так, аналітики присвоїли Україні «екстремальний» бордовий рейтинг, який зазвичай отримують країни, на території яких відбуваються активні бойові дії або фіксується неконтрольовано високий рівень злочинності. Від відвідування таких країн експерти рекомендують утриматися.

Рік тому Україна мала середній рівень небезпеки.

Крім України, екстремальними визнали такі країни, як Лівія, ЦАР, Ємен, Сомалі, Буркіна-Фасо, Сирія і Афганістан.

Також Україна додатково отримала маркування країн з «геополітичними ризиками», на території яких тривають холодні, теплі або гарячі конфлікти. Бізнесмени та мандрівники, що працюють в цих регіонах, повинні активно стежити за політичними подіями, і бути готовими до швидкої зміни ситуації.

Возночас країну-агресора росію віднесли всього лише до категорії «помаранчевих» країн із середнім рівнем небезпеки. Геополітичних ризиків укладачі рейтингу там теж не побачили.

А ось найбезпечнішими країнами світу в 2022 році визнали Нову Зеландію, Канаду, Японію, Південну Корею, Ісландію, Гренландію, Ірландію, Данію, Норвегію, Португалію, Кіпр, Німеччину, Люксембург, Швейцарію, Чехію, Угорщину, Словенію, Хорватію, а також сусідні з росією Польщу, Литву, Естонію і Латвію.