Ексглава Укрбуду Микитась намагався підкупити мера Дніпра за 22 млн євро

Колишнього народного депутата та експрезидента будівельної компанії Укрбуд Максима Микитася затримали за підозрою у хабарництві.

Максим Микитась
Максим Микитась

18 жовтня 2022 року під процесуальним керівництвом прокурорів #САП детективами #НАБУ затримано народного депутата України VIII скликання за підозрою у пропозиції надання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У жовтні 2022 року екснардеп запропонував меру Дніпра Борису Філатову 22 млн євро за те, щоб Європейський банк реконструкції і розвитку уклав із підконтрольними екснардепу компаніями контракт на будівництво метро в Дніпрі поза конкурсом. Вирішується питання про те, щоб повідомити йому про підозру.

У пресслужбі НАБУ заявили, що це одна з рекордних сум пропонованого хабара. Детективи розпочали розслідування після заяви Філатова. В бюро уточнили, що колишній нардеп раніше був топпосадовцем компанії Укрбуд і є обвинуваченим в іншій справі за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії.

Наразі колишнього народного депутата України затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання повідомлення вказаній особі про підозру та, відповідно, обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.