Бен Воллес терміново вирушив до США для обговорення безпекової ситуації в Україні

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес терміново вирушив у США для обговорення безпекової ситуації в Україні, зокрема «загроз ядерного удару».

Бен Воллес
Бен Воллес

Як повідомляє газета Evening Standard із посиланням на джерела у вівторок, 18 жовтня, Воллес скасував виступ перед оборонним комітетом Палати громад і вилетів у США для «зустрічей на найвищому рівні» у Пентагоні та Білому домі. Заступник Воллеса Джеймс Гіппі сказав, що міністр обговорюватиме «[речі], в які важко повірити, той факт, що ми живемо в часи, коли такі переговори необхідні».

The Guardian пише, що і Воллес, і міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі вирушили у Вашингтон для проведення низки зустрічей, на яких обговорюватимуть реакцію на допомогу Ірану Росії в повномасштабній війні проти України. Серед можливих варіантів — підняття цієї теми в ООН, запровадження нових санкцій або навіть припинення переговорів щодо ядерної угоди з Іраном.

За інформацією CNN, британський міністр оборони зустрівся з главою Пентагону Ллойдом Остіном, радником Білого дому з нацбезпеки Джейком Салліваном і головою Об'єднаного комітету начальників штабів Марком Міллі.