Україна має наносити удари по рф у відповідь — експерт

Президент рф в. путін, кремль та раша ведуть війну в Україні на двох фронтах. Перший — вони воюють з нашими збройними силами і починають програвати. Другий фронт — вони воюють з українськими дітьми, жінками, пенсіонерами.

Олександр Савченко
Олександр Савченко

Про це під ча ефіру заявив економіст Олександр Савченко.

«У президента рф в. путіна нова стратегія терору. путін перемагає, його план працює. План „Б“ — безкарно вбивати якнайбільше мирного населення України та нищити її інфраструктуру, переважно енергетичну, адже попереду зима, а з нею гуманітарна катастрофа великих міст України. Великі міста без світла, газу, тепла, води, каналізації будуть помирати. Ще раз повторюю (вже сім місяців), що путін, кремль, раша ведуть війну в Україні на двох фронтах. Перший — вони воюють з нашими збройними силами і починають програвати. Другий фронт — вони воюють з українськими дітьми, жінками, пенсіонерами та нищать житлові будинки і всі об’єкти критичної інфраструктури. На другому фронті вони виграють. Безкарність ударів ракетами, дронами, бомбами з території раші та Білораші по Україні заохочує путіна бити сильніше. І вони б’ють сильніше і брутальніше, а чому б ні? Адже по раші бити не можна — заборона», — каже О. Савченко.

За його словами, Україна має наносити удари по рф у відповідь.

«Якщо ми (Україна і Захід) не відмовимося від табу на удари у відповідь по нам з чужих територій є загроза перетворення України у Бучу, тільки зв’язані за спиною руки будуть не у сотень українців, як у Бучі, а у сотень тисяч чи навіть мільйонів по всій Україні. І стріляти по українцям зі зв’язаними руками будуть не патронами з автоматів, а бомбами, ракетами, дронами з території Криму, Білорусії чи раші. Така позиція є програшною для українців і всього світу. Чи можна виправдати вбивство сотень людей або знищення десятків ТЕЦ тим, що ракети чи дрони прилетіли з раші?», — зазначає О. Савченко.

За його словами, треба усвідомити, якщо ми будемо лише мужньо терпіти удари по Україні з території раші та Білораші, то ми програємо.

«Це треба усвідомити українській владі і заявити про це нашим західним партнерам. ЗСУ, ваше завдання не лише бити ворога на лінії фронту, але й захищати цивільне населення. Президент України, прийшов час бити у відповідь, якщо є чим. Якщо ні, треба просити чи вже вимагати від Заходу не лише нові системи ППО, але і зброю для ударів у відповідь. Я впевнений, що для захисту цивільного населення України потрібна нова стратегія, яка базується на екстериторіальному праві українців на самозахист. Україна має також заявити про своє безумовне право на симетричні дії стосовно об’єктів критичної інфраструктури Криму, раші та Білораші. Причому Захід має підтримати цю стратегію та негайно підкріпити право бити у відповідь по всім військовим об’єктам раші відповідною зброєю», — зазаначає О. Савченко.

За його словами, Україні треба організувати територіальну самооборону від дронів.