Російська мова має зникнути з України як елемент ворожої пропаганди, — Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що російська мова в Україні небезпечна. Англійська та українська обов’язкові.

Олексій Данілов
Олексій Данілов

В етері Говорити великий Львів він наголосив, що російська мова в Україні використовується для пропаганди, передає Новое время.

«Російська мова має зникнути з нашої території взагалі як елемент ворожої пропаганди та промивання мізків для нашого населення… Англійська є обов'язковою, наша рідна мова є обов'язковою. А насаджувати сюди ці російські наративи дуже небезпечно. Нібито ми повинні з ними порозумітися, ми повинні щось зрозуміти. Дивіться, нам від них нічого не треба, нехай вони відстануть від нас, нехай відійдуть на свої болота і квакають своєю російською мовою», — наголосив Данілов.

Також секретар РНБО розповів, що на нараді у президента Зеленського було ухвалено рішення переходу державного телеканалу FreeДом з російської мови на англійську.

«Рішення було прийнято, що починати треба з мови міжнародного спілкування — англійської. І інші мови (французька, німецька, арабські мови, — ред.) будуть додаватися. Це питання сьогодні в кабінеті президента обговорювалося на нараді», — розповів Данілов.

Данілов ще 2020 року висловив позицію, що єдиною державною мовою в Україні має бути українська мова. Друга мова, яка повинна вивчатися з дитячого садка, має бути англійська.