«Орли» армії США відпрацьовують бойові дії з рф неподалік кордону з Україною

Командири елітного американського підрозділу говорять, що готові захищати НАТО.

«Орли» армії США відпрацьовують бойові дії з рф неподалік кордону з Україною
«Орли» армії США відпрацьовують бойові дії з рф неподалік кордону з Україною

На тлі стрімкого зростання напруження міс росією та НАТО, США вперше за 80 років розгорнули в Європі одну зі своїх найбільш елітних американських десантно-штурмових дивізій та деяку важку техніку, пише CBS News.

Підрозділ легкої піхоти «Screaming Eagles» («Орли, що кричать»), здатен розгортатися на будь-якому полі бою у світі і бути готовим до бою упродовж кількох годин. Наразі він розташований в Румунії. Понад сім місяців російські війська намагалися просунутися узбережжям Чорного моря на Херсонщину, маючи на меті захопити ключові українські портові міста Миколаїв та Одесу. Їхня мета — перекрити українцям доступ до моря, саме ця загроза, надзвичайно близька до території НАТО в Румунії, стала причиною появи там «Орлів».

«Ми готові захищати кожен дюйм землі НАТО», — говорить заступник командира дивізії, бригадний генерал Джон Лубас.

Нещодавно американські та румунські війська провели спільні навчання, упродовж яких відпрацьовували удари по цілях. Танкові черги та артилерійський вогонь були справжніми. Навчання мали на меті відтворити бої, які українські війська щодня здійснюють проти російських військ. Військові навчання так близько до цього кордону є чітким сигналом росії та союзникам Америки по НАТО про присутність армії США.

Загалом для посилення східного флангу НАТО з бази 101-ї повітрянодесантної бази у Форт-Кембеллі, Кентуккі було направлено близько 4700 солдатів,.

Полковник Едвін Маттейдес заявив, що вони уважно стежили за російськими військами, будували цілі для навчань і проводили їх, «в точності повторюючи те, що відбувається під час війни».

Командири «Screaming Eagles» підкреслюють, що вони завжди «готові до бою хоч сьогодні ввечері», і перебувають в Румунії, «щоб захищати територію НАТО, тож у разі ескалації бойових дій, або нападу на Альянс, вони повністю готові перетнути кордон в Україну».