У Мінреінтеграції розповіли, коли переселенці отримають жовтневі виплати

Зараз у деяких районах може відбуватися тимчасова затримка при прийомі заяв на реєстрацію ВПО.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України запевняють, що допомога нещодавно переміщеним переселенцям у жовтні надійде вчасно. Про це йдеться в повідомленні в Telegram-каналі міністерство.

«На гарячу лінію Мінреінтеграції надходить багато дзвінків з приводу затримки реєстрації нещодавно переміщених внутрішніх переселенців у деяких регіонах. У людей виникли проблеми з реєстрацією і, відповідно, виплатами на проживання», — зазначили в Мінреінтеграції.

Більшість управлінь соціального захисту цю роботу вже провели.

«На початку наступного тижня планується її повне завершення. Відтак, допомогу на проживання нові зареєстровані у жовтні ВПО отримають вчасно», — зазначили у Міністерстві.

Так, у відомстві за роз'ясненнями звернулися до Міністерства соціальної політики.

«У відомстві повідомили, що зараз в деяких районах може відбуватися тимчасова затримка прийому заяв на реєстрацію ВПО через перехід даних зі старої системи в нову. Виконання цього процесу дозволить внутрішньо переміщеним особам отримувати послуги за місцем свого фактичного перебування», — йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції також звернули увагу, що подати заяву на оформлення допомоги для ВПО можна онлайн у додатку «Дія».

Також в міністерстві нагадали, що в будь-якому регіональному управлінні соціального захисту ВПО зможуть швидко змінити в довідці неактуальне місце проживання; виправити помилкові або некоректні дані в заяві на отримання довідки ВПО; з'ясувати та усунути причину затримки допомоги на проживання.