Повістку слід очікувати всім військовозобов’язаним чоловікам віком до 60 років, — головний військком Києва

Начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Максимів заявив, що повістку слід очікувати всім військовозобов’язаним чоловікам віком до 60 років.

Повістку слід очікувати всім військовозобов’язаним чоловікам віком до 60 років, — головний військком Києва

Відповідаючи на запитання, кого наразі мобілізовують та кому слід очікувати повістку першочергово, Максимів заявив, що тим, хто є військовозобов'язаним, повідомляє Уніан.

«Повістку слід очікувати всім військовозобов'язаним особам чоловічої статі віком до 60 років. Тобто тим, хто є військовозобов'язаним», — сказав він.

За його словами, зараз Україна перебуває «на найвищому ступені мобілізації».

«Вона (мобілізація — ред) може бути або часткова, або загальна. Юридично. Просто може бути народний підйом. Такий, який був на початку війни — люди масово йшли в тероборону, створювали загони. Я знаю, що була маса людей, маючи мисливську зброю та дозволи на неї, маючи лише пристрої для відстрілювання гумових куль — всі вони долучались до тероборони, до інших підрозділів», — сказав він.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну, президент оголосив воєнний стан та загальну мобілізацію. Вони тривають до листопада 2022 та кілька разів продовжувалися.