Україні не завадило б посилити інформаційну діяльність в Ізраїлі, — Ростислав Гольцман

Наскільки домовленості Ізраїлю з росією є важливішими за стратегічне бачення розвитку подій? Який взагалі вплив має громадянське суспільство Ізраїля на керівництво своєї країни? Ці та інші питання обговорили в програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

Ростислав Гольцман у програмі "Точка зору"
Ростислав Гольцман у програмі "Точка зору"

У той час як більшість представників громадянського суспільства Ізраїля підтримує Україну, влада цієї держави є дуже обережною щодо відкритої підтримки. І якщо до війни керівництво Ізраїля нібито було готовим надати Україні систему «Залізний купол», то як дійшло до справи — знову почалися різні «петляння».

Гостем нового випуску став голова комісії із закордонних справ Спілки журналістів Ізраїля Ростислав Гольцман.

Він пояснив, що передача Україні системи «Залізний купол» була ініціативою під тиском громадянського суспільства, а не скільки уряду, що говорить про впливовість громадянського суспільства Ізраїлю на політикум. Переважна більшість жителів країни зараз підтримує Україну.

Проте Гольцман сказав, що й Україні треба підсилювати інформаційну діяльність на рівні держави, враховуючи те, що в Ізраїлі представлені потужні російські телеканали та російські інформаційні центри, де просто ведеться пропаганда.

Також журналіст підкреслив, що українське суспільство, на рівні громадянського суспільства, активно співпрацює з Ізраїлем, але не завадила б спрямована державна політика щодо інформаційної роботи.

У цілому, ситуація змінюється і йде на користь нашої держави. Він сказав, що зараз треба робити правку на те, що політики мають «загравати» зі своїм електоратом, вони мають враховувати всі моменти, які можуть не завжди говорити про стратегічний напрямок руху Ізраїлю. Саме тому ізраїльський політикум іноді може робити суперечливі заяви.

За словами Ростислава Гольцмана, удар по заводу в Сирії є підтвердженням того, що ситуація покращується у бік України — Ізраїль має свою політику. У передвиборчій кампанії, яка зараз триває, політики не завжди можуть сказати те, що вони хотіли сказати, але принаймні такі дії свідчать про розуміння ними небезпеки, яку становить Іран і його виробництво дронів людству, зокрема й Ізраїлю.