Україна матиме «свою людину» в уряді Британії: подробиці

Новий прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак розпочав формування британського уряду. Сунак вирішив зберегти на посаді одного з найважливіших для Україні міністрів.

Бен Воллес
Бен Воллес

Йдеться про міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса. 52-річному Воллесу вдалося зберегти посаду після того, як він очолював Міноборони Британії в уряді Бориса Джонсона та Ліз Трасс.

Як зазначають британські ЗМІ, Сунак обрав стабільний підхід до зовнішньої політики. Він вирішив не змінювати очільників Міноборони та МЗС — Бена Воллеса й Джеймса Клеверлі відповідно.

Воллес раніше заявляв, що не буде лишатися в уряді, якщо там не підтримають анонсовану ще Джонсоном мету збільшити військові витрати до 3% ВВП до 2030 року.

Також стало відомо, що Сунак вирішив не змінювати міністра фінансів Джеремі Ганта, якого призначила Ліз Трасс. Соратник нового прем'єра Британії, Домінік Рааб, повернувся в Кабмін на посаду заступника глави уряду та міністра юстиції.

Очікується, що в найближчі години Ріші Сунак остаточно сформує свій уряд. Новий прем'єр заявляв, що уряд має складатися з «талантів» і «зрілих» людей.