В Україні вирішили створити трудову армію та ввести трудову повинність

В Україні уряд замість вирішення проблем з безробіттям, вирішив створити трудову армію та ввести трудову повинність.

Андрій Павловський
Андрій Павловський

Про це у коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціальної політики Андрій Павловський.

«Те, що зараз робить уряд, нагадує, що робив пан Троцький під час громадянської війни, коли запровадили трудову повинність та створювали так звані трудові армії. А зараз всіх безробітних хочуть змусити за мінімальну заробітну плату відновлювати країну. Хоча в уряді забули, що безробітні отримують гроші не з державного бюджету. Це не бюджетні, а страхові гроші. Хоча, влада відповідним законом ліквідувала страховий фонд, і тим самим поставила під руйнування санаторно- курортну галузь, де зараз лікуються воїни, які нас захищають. Майже 5 тисяч людей втратили роботу та поповнили армію безробітних. До речі, за прогнозами Мінекономіки, до кінця року кожен третій українець втратить роботу. Тож безробітних можна було б залучати до робіт у санаторно- курортних закладах, а не відправляти розбирати завали за мінімальну зарплату. Але уряд замість цього вирішив створити трудову армію та ввести трудову повинність», — каже експерт.

Він нагадав, що за законом безробітний має отримувати не мінімальну заробітну плату, а у відсотках від своєї зарплати по місцю роботи соціальну допомогу по безробіттю.

«Це гроші безробітного. Коли людина працювала, то в неї через єдиний соціальний внесок забирали гроші на випадок, коли настане безробіття», — резюмує Андрій Павловський.

Читайте також


За час повномасштабної війни комунальні тарифи в Україні зросли на 20% - Андрій Павловський

Не дивлячись на обіцянки президента В. Зеленського, не підвищувати тарифи, за даними Держстата, за рік в Україні комуналка подорожчала на 12,7%. Чи варто чекати чергового підвищення ціни на електроенергію, газ, водопостачання та як захистити права громадянам, чиє житло зазнало руйнування, журналісти запитали в експерта з соціальних питань Андрія Павловського.

Рекомендовані публікації