Більшість українців вважає, що Україна стане успішною державою в складі ЄС

9 з 10 українців вважають, що Україна стане успішною державою та увійде до складу Європейського Союзу.

Більшість українців вважає, що Україна стане успішною державою в складі ЄС

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Зокрема, під час інтерв’ю респондентам пропонувалося обрати, з яким із двох сценаріїв майбутнього України — оптимістичним чи песимістичним — вони згодні більшою мірою. Як з’ясувалось, 88% українців вважають, що через 10 років Україна буде успішною країною у складі ЄС. При цьому серед них 63% повністю поділяють такий погляд, а скоріше погоджуються — 26%.

«Натомість лише 5% респондентів мають песимістичні очікування, що через 10 років Україна буде спустошеною країною з відтоком людей», — зазначають соціологи.

При цьому найбільший оптимізм спостерігається серед мешканців заходу України, однак фактично у всіх регіонах абсолютна більшість дивляться у майбутнє України з надією — від 90% на заході до 76% на сході. Соціологи пояснюють це тим, що на сході України, у Харківській і Донецькій областях, рівень руйнувань і обстрілів особливо інтенсивний.

«Попри це, 76% вірять у краще майбутнє (і лише 14% бачать у майбутньому руїну). Важливо також звернути увагу на Південь, який зазначає також інтенсивних бойових дій, але де 89% бачать Україну успішною через 10 років (при лише 7% песимістів)», — повідомляє КМІС.

При цьому серед усіх вікових категорій абсолютна більшість оптимістично оцінюють майбутнє України. Зокрема, серед 18−29 річних цей показник становить 94%.

Окрім того, серед респондентів-оптимістів 96% заявили, що готові терпіти матеріальні труднощі 3−5 років, якщо в результаті Україна стане успішною країною і членом Європейського Союзу.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації