У Києві ліквідували 35 батальйонів територіальної оборони

4 жовтня був виданий наказ, згідно з яким були розформовані батальйони територіальної оборони в Києві.

Віктор Шишкін та Іван Пєтухов
Віктор Шишкін та Іван Пєтухов

Про це повідомив Суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін в етері програми «Чистка влади» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

«Мабуть, білорусь на нас нападати не буде. Буданов повідомив, що білоруси нападати не будуть, тому ми вже нікому не потрібні. Нічого не зробила (влада, — ред.) для того, щоб такі підрозділи виконали своє завдання, яке передбачено законом 2021 року, нічого не зробили для того, щоб вони нормально виконували своє завдання. Легше їх ліквідувати», — іронічно сказав екссуддя.

За словами колишнього добровольця Віктора Шишкіна, найбільш вмотивовані, ідеологічні та політичні люди — в теробороні.

«В основному батальйони послуговувалися волонтерською допомогою. Навантаження на державу не було. Крім автоматів і набоїв, нічого не було. Формування було, тренування було, самозабезпечення було, а від держави — нічого», — наголосив він.

Гість програми заявив, що держава повинна була зробити з територіальної оборони охоронні підрозділи на околицях міст.

Іван Пєтухов додав, що на початку війни, коли добровольчі батальйони тільки почали формуватися, у Києві видавали зброю лише у двох місцях.

«На Лісовому хлопці стояли з палками. Хто мав рушниці, вийшли. На 10 в кращому випадку був один „калаш“», — розказав віцепрезидент УСПП.

Замість того, щоб показати ворогу, що ми можемо сформувати такі підрозділи, вдарити по ньому, дати відсіч, держава робить усе навпаки, підкреслив він.