Нас знову втягують в якусь аферу і плутанину, — Іван Пєтухов про націоналізацію

Про так звану націоналізацію олігархічних статків й інші популістичні та сумнівні кроки влади поговорили в програмі «Чистка влади» з Володимиром Тетеруком.

Іван Пєтухов у програмі "Чистка влади"
Іван Пєтухов у програмі "Чистка влади"

Розповіді про п'яту колону та «кротів» у владі можна було б вважати перебільшенням, якби не певні дії влади, які вочевидь дають тривожні сигнали суспільству щодо реакції можновладців на теперішні виклики та загрози.

Гостем нового випуску став віцепрезидент УСПП, голова комісії з питань науки та IT Іван Пєтухов.

«У влади війни немає. У них заробітчанство зараз, мародерство. Тому немає у нас воєнного стану, він тільки на папері для тих, хто повинен іти воювати і віддавати своє життя», — заявив він.

Розформовуються добровольчі підрозділи, житло біженцям не видається, набудоване житло стоїть, а будується нове, відновлюються дороги в києві, а мер закликає готуватися до евакуації. «Тоді це для кого він робить? Для москалів, щоб вони в Київ приходили, чи білорусів?», — запитує Пєтухов.

Також у програмі обговорили тему олігархізму. За словами гостя, є два зустрічних, протилежних процеси: приватизація та націоналізація.

«З одного боку, ми все державне віддаємо, бо держава — поганий власник. З іншого боку, ми знову націоналізуємо. Намагаються відвернути увагу. Нас знову втягують в якусь аферу і плутанину. Якщо ми хочемо націоналізувати, то давайте націоналізуємо інфраструктуру», — заявив віцепрезидент УСПП.

Олігархи могли вивести всі капітали, обігові кошти, а при націоналізації коштом українців буде компенсація, пояснив Пєтухов.