Новий конкурент Трампа Десантіс вперше випередив експрезидента в опитуваннях

Нове національне опитування Yougov показало, що губернатор Флориди Рон Десантіс вирвався вперед на 7 відсоткових пунктів від колишнього президента США Дональда Трампа у потенційних президентських праймеріз.

Це перше опитування стосовно виборів 2024 року, яке показало перевагу Десантіса, та перше опитування з лютого 2016 року, яке вказує на послаблення домінування Трампа у Республіканській партії.

Згідно з опитуванням, 42% республіканців і незалежних прихильників республіканців тепер кажуть, що вони віддали б перевагу Десантісу як свому кандидата в президенти 2024 року, тоді як Трампа підтримують 35%.

Майже два місяці тому, згідно з опитуванням американців Yahoo News/YouGov, лише 35% віддавали перевагу Десантісу, а 45% підтримували Трампа.

Враховуючи те, що Республіканська партія показала не такі хороші результати на проміжних виборах 2022 року, як очікувалось, то з огляду на те, що Трамп публічно підтримував кандидатів, які програли, багато республіканців починають замислюватися, чи не варто замість Трампа висунути іншого кандидата від своєї партії на президентських виборах 2024 року.