Український протез став одним із винаходів року та вийшов на обкладинці Tіme

Розробники зі стартапу Esper Bionics обіцяють ще не раз здивувати ідеями щодо електроніки всередині людського тіла.

Український протез став одним із винаходів року та вийшов на обкладинці Tіme
Український протез став одним із винаходів року та вийшов на обкладинці Tіme

У виданні Time український протез назвали одним з винаходів року. З його допомогою можна інтуїтивно управляти кінцівкою.

Esper Hand є першим хмарним роботом-протезом. Його розробник — Генеральний директор і співзасновник стартапу Esper Bionics Дмитро Газда. Лікар та інженер за факом, він вважає, що найважливішою технологією, розробленою в найближчі 30 років, буде електроніка всередині людського тіла.

Прототип високотехнологічної руки з інтуїтивним управлінням під назвою Esper Hand став першою розробкою Esper Bionics. За допомогою цього протезу можна інтуїтивно управляти кінцівкою. На його основі інженери проєктують абсолютно нову версію руки.

У 2019 році стартап Esper Bionics посів перше місце в конкурсі інженерних стартапів Vernadsky Challenge та отримав приз у розмірі одного мільйона гривень.

Стартап Esper Bionics планує в рамках бета-тестування встановити 20 протезів за рік, в тому числі в США. Також компанія планує працювати в США і Канаді. Втім, в пріорітеті лишаються протези в Україні.


Джерело: Time