путін припустився тієї ж помилки, що і Янукович, — Мартиненко

Журналіст Олександр Мартиненко висловив думку, що російський диктатор володимир путін припустився тієї ж помилки, що й експрезидент Віктор Янукович, який втік з України.

Віктор Янукович і володимир путін
Віктор Янукович і володимир путін

В ефірі Радіо НВ Мартиненко сказав, що «путін йде шляхом Януковича».

«Коли Янукович роздмухав цю історію з асоціацією з Євросоюзом, багато хто насправді повірив, що він цього хоче. Принаймні може. Це справді допомогло піднятися суспільству у багатьох регіонах на різних рівнях. Потім він думав, що люди в Україні зроблять те, що він скаже: „Стоп!“ і побігли назад», — а ніхто вже не побіг", — нагадав журналіст.

За його словами, схожим чином російський диктатор «підняв для багатьох цю ідею російської імперії» і те, що «росія не має кордонів».

«Тепер пропагандисти можуть говорити все що завгодно, але ця стихія вже піднялася. Вона є чинником. Її можна намагатися якось заморозити. Вони намагаються це зробити. Але мені здається, що дуже важко це зробити, тому що це люди, які не підкоряються клацанню пальців. Це ті, хто кажуть, що треба бомбити Київ якнайбільше і щодня, стерти з землі всі наші міста. У відсотках їх, можливо, й небагато, але вони є. І це проблема», — пояснив Мартиненко.

Рекомендовані публікації