Орієнтовно навесні 2023 року суд оголосить нові результати розслідування у справі МН17

У 2023 році, імовірно, навесні, міжнародний суд оголосить нові результати розслідування у справі про збиття літака МН17 у небі над Донеччиною у липні 2014 року.

Місце падіння Боїнгу МН17
Місце падіння Боїнгу МН17

Про це Суспільному повідомила керівниця спільної слідчої групи у справі МН17 Дігна ван Бутцелар.

«Частина розслідування ще продовжується. Воно стосується тих, хто був членами команди, яка керувала установкою „Бук“ та тим, хто дозволив їй приїхати з росії на територію України. Ми очікуємо, що на початку наступного року, скоріше всього весною ми можемо мати результати нашого розслідування і ми оголосимо його результати», — сказала вона.

Бутцелар також зазначила, що задоволена результатами розслідування.

«І це тому, що всі факти, які ми досліджували та розслідували були розглянуті судом таким чином, як нам би цього хотілося. Ракета з установки „Бук“, військова машина, яка належала росії, поле у Первомайському, яке перебувало під контролем сепаратистів, яких підтримувала росія. Усі ролі та дії обвинувачених були підтверджені, згідно з нашими розслідуваннями та тим, що ми знайшли», — зазначила вона.

Розслідування відбувалось у межах спільної слідчої групи, де були представники України, Малайзії, Бельгії, Нідерландів та Австралії.

«І увесь цей час ми тісно співпрацювали з українською стороною, оскільки багато доказів перебували на території України, тому вона була важливим партнером. Тому я вважаю, що дуже важливо говорити на весь світ, що якщо таке стається, то країни, які долучаються до цього, роблять складну та велику роботу», — додала Бутцелар.