Міністр закордонних справ Угорщини вкотре розкритикував санкції ЄС проти росії

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вкотре розкритикував санкції, введені Європейським Союзом проти росії за її вторгнення в Україну. Посадовець закликав піти у відставку лідерів країн ЄС, які виступали за антиросійські санкції.

Петер Сіярто
Петер Сіярто

Головного угорського дипломата цитує Magyar Hirlap, повідомляє hromadske.

«Брюссель пообіцяв, що санкції поставлять російську економіку на коліна і таким чином сприятимуть якнайшвидшому завершенню війни. Однак наразі видно, що війна триває жорстоким чином, а європейська економіка рухається до рецесії», — сказав Сіярто.

За його словами, ситуація повинна змусити тих, хто приймає рішення, сісти і оцінити розвиток подій, що «ціни захмарні, а російську економіку не похитнули санкції».

«Лідери, які підтримали санкції, повинні виступити і сказати, що саме через них європейська економіка наблизилася до рецесії, і вони повинні піти у відставку. Це була б нормальна реакція тих, хто завдав шкоди Європі запровадженням санкцій», — заявив глава МЗС Угорщини.

Він додав, що ЄС хоче нових санкцій «лише для того, щоб якимось чином виправдати власні помилкові рішення, які завдають шкоди, тому що сказати, що санкції — це глухий кут, означало б кричати про відповідальність».

Також глава угорського МЗС вкотре повторив, що Угорщина купує газ у росії, тому що без нього «фізично неможливо розв'язати питання газопостачання»: мовляв, так сформувалася інфраструктура в цьому регіоні.