1xBet намагався повернути собі українські ліцензії

ТОВ «Твоя беттінгова компанія», що представляє в Україні російського букмекера 1xBet, намагалась в суді отримати назад свої ліцензії на роботу в Україні ще до рішення суду, але останній їй відмовив в цьому.

1xBet
1xBet

Про це йдеться у рішенні судді Володимира Келеберди від 17 листопада 2022 року, опублікованному в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як відомо, «ТБК» 6 вересня подала позов до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою скасувати рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей про анулювання двох ліцензій на роботу російської букмекерської контори в Україні. Суддя Володимир Келеберда прийняв рішення розглядати справу у спрощенному порядку без виклику сторін у судове засідання та без проведення судових слухань.

Однак перед цим, не чекаючи рішення по справі, 15 листопада ТОВ «ТБК» подало заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення КРАІЛ про анулювання ліцензій на період судового розгляду справи. В якості аргументу представник 1xBet в Україні заявив, що у відсутність в нього ліцензій може істотно ускладнити чи унеможливити ефективний захист та поновлення прав та інтересів 1xBet.

Однак суддя не погодився з позивачем, визнав заяву необгрунтованою та не побачив жодної підстави, аби зупинити дію рішення КРАІЛ про анулювання ліцензій 1xBet на період розгляду справи, а тому відмовив ТОВ «ТБК» у задоволенні цієї заяви.

Читайте також


Гральний бізнес під час війни або як росіяни продовжують заробляти в Україні

Верховна Рада в 2020 році офіційно легалізувала гральний бізнес в Україні шляхом прийняття Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор». Однак це не вирішило багато питань. Зокрема, найголовніше з них — російський гральний бізнес продовжує працювати в Україні під час війни. Тож чому так відбувається і хто за цим стоїть, розбиралися журналісти i-ua.tv.