Звільнення Кінбурнської коси дозволить Україні контролювати порти та збільшити військово-морську активність, — ISW

Якщо українські війська візьмуть під контроль Кінбурнську косу у Миколаївській області, то зможуть відбивати удари з боку російських окупантів по підконтрольному Києву узбережжю Чорного моря.

Кінбурнська коза
Кінбурнська коза

У разі деокупації цієї коси наші воїни можуть активізувати військову діяльність у морі та отримати можливість переправитися на лівий берег Дніпра, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Кінбурнська коса знаходиться на відстані лише 4 км через протоку від Очакова і дозволяє контролювати вхід в Дніпро та Південний Буг, а також в миколаївський і херсонський міські порти», — зазначили аналітики.

У ISW додали, що супротивники використовували позиції на косі для того, щоб наносити ракетно-артилерійські удари по наших захисниках в Очакові та в інших районах уздовж підконтрольної Києву частини узбережжя Чорного моря.

Аналітики підкреслили, що Кінбурнська коса знаходиться поза зоною досяжності ворожих 152-мм артилерійських систем, які зосереджені в Херсонській області на лівому березі Дніпра.