Близько 10−15 тисяч білоруських військовослужбовців готові долучитись до війни

Росія зосередила на білоруській території поблизу кордону з Україною понад 9 тисяч своїх військових. При цьому близько 15 тисяч білоруських військовослужбовців готові долучитись до війни на російському боці.

Олексій Громов
Олексій Громов

Про це під час брифінгу у Military Media Center заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов, передає Суспільне.

За словами Громова, нині на території республіки білорусь перебувають понад 9 тисяч російських військових та значна кількість військової техніки. Водночас Генштаб оцінює наступальний потенціал на цьому напрямку як низький.

«Натомість 15 тисяч білоруських військових готові взяти участь у „спеціальній військовій операції“. Зокрема, через високе грошове забезпечення», — зауважив генерал.

Він також розповів, що на кордоні Білгородської області російські війська встановлюють мінні загородження, щоб не допустити проникнення українських диверсійних груп. Генштаб ЗСУ не виключає провокацій на цьому напрямку.

Окрім того, Громов повідомив що найтяжча ситуація нині складається на сході України під Бахмутом.

«Ворог намагається оточити місто. За тиждень в цьому район відбулося 90 зіткнень із ворогом», — розповів генерал.

Окрім того, російські збройні формування намагаються відбити Куп"янськ, а також неодноразово пробувала прорвати українську оборону біля н.п. Невельське на Донеччині.

При цьому на лівобережжі Харківщини рф нарощує потенціал та украплюється, водночас здійснюючи передислокацію із Херсонщини на інші напрямки.